Receptek  

Narancsos vizitormasaláta
 

Hozzávalók:
- 2 nagy csokor vízitorma
- 4 közepes, meghámozott és cikkekre szedett narancs
- 10 dkg magozott fekete olivabogyó

A dresszinghez:
- 2 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál fehér borecet
- só
- bors.

Vágjuk le a zsázsa hosszú szárát. Hámozzuk meg a narancsot, belső fehér héját gondosan távolítsuk el, szedjük gerezdekre. Rendezzük salátástálra a narancsot és a zsázsát, szórjuk meg az olivabogyóval. Az olajjal, ecettel, sóval és borssal készítsük el az öntetet egy tálkában, ízesítsük sóval, borssal, majd locsoljuk le a salátánkat.

Tippek:

Az ecetet helyettesíthetjük mustárral és citromlével, az öntetet gazdagíthatjuk dióvagdalékkal.
A salátát gazdagíthatjuk virágjaira szedett brokkolival és jégsalátával.

Forrás: kertpont.hu

 

 

Édesborsó és vizitorma krémleves

 

Hozzávalók:

- 60 dkg fagyasztott, zsenge zöldborsó
- 1 kis csokor vizitorma levél
- néhány szál friss zöldpetrezselyem
- 300 ml alaplé
- só, bors

Elkészítése:

1. Főzzük meg a borsót, zsázsát (vizitorma), petrezselymet az alaplében, majd turmixgéppel pépesítsük. Keverjünk hozzá tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
2. Melegen is finom, de lehűtve is tálalhatjuk.

Forrás: www.bien.hu