Receptek

Hozzávalók:
- 2 nagy csokor vízitorma
- 4 közepes, meghámozott és cikkekre szedett narancs
- 10 dkg magozott fekete olivabogyó
A dresszinghez:
- 2 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál fehér borecet
- só
- bors.
Vágjuk le a zsázsa hosszú szárát. Hámozzuk meg a narancsot, belső fehér héját gondosan távolítsuk el, szedjük gerezdekre. Rendezzük salátástálra a narancsot és a zsázsát, szórjuk meg az olivabogyóval. Az olajjal, ecettel, sóval és borssal készítsük el az öntetet egy tálkában, ízesítsük sóval, borssal, majd locsoljuk le a salátánkat.
Tippek:
Az ecetet helyettesíthetjük mustárral és citromlével, az öntetet gazdagíthatjuk dióvagdalékkal.
A salátát gazdagíthatjuk virágjaira szedett brokkolival és jégsalátával.
Forrás: kertpont.hu
Édesborsó és vizitorma krémleves
Hozzávalók:
- 60 dkg fagyasztott, zsenge zöldborsó
- 1 kis csokor vizitorma levél
- néhány szál friss zöldpetrezselyem
- 300 ml alaplé
- só, bors
Elkészítése:
1. Főzzük meg a borsót, zsázsát (vizitorma), petrezselymet az alaplében, majd turmixgéppel pépesítsük. Keverjünk hozzá tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
2. Melegen is finom, de lehűtve is tálalhatjuk.
Forrás: www.bien.hu